luomu65

Yhteiskunnallisen alasajon alkusoitto

Olen moneen kertaan itsekseni miettinyt miten mayojen, egyptiläisten, roomalaisten jne. sivilisaatiot romahtivat? Miksi valtavat rakennelmat jäivät autioiksi ja viidakko tai autiomaa valtasi viljelykset...

Viime vuosina olen yhä useammin törmännyt tilanteeseen, jossa virkamies tekee täysin päättömiä jopa lainvastaisia päätöksiä, joista asiakkaan osaksi jää aloittaa pitkä ja hidas valitustie.

Yhteiskunnan romahtamisessa on mielestäni muutama keskeinen seikka, jotka haluan nostaa esiin:

1. Virkamiehet ja poliitikot etääntyvät kansalaisista. He elävät toisessa todellisuudessa, eivätkä enää pysty tai halua ajatella päätöstensä vaikutusta kansalaisiin. Roolit kääntyvät päinvastaisiksi - kansalaisista tulee virkamiesten palvelijoita. Aitoa vuoropuhelua ei enää ole.

2. Tiedotusvälineet unohtavat alkuperäisen roolinsa tiedon välittäjänä. Niistä tulee tiedon värittäjiä, ne muuttuvat osaksi jotain muuta propagandakoneistoa. Tiedonvälitys ei perustu totuuteen vaan mielikuviin. Toimittajien ja tiedotusvälineiden arvostus romahtaa. Riippumattomaksi vastavoimaksi syntyy kansalaisjournalismi.

3. Kun laki ei ole enää kaikille sama, syntyy useita itsekkäästi toimivia eturyhmiä, jotka ovat kyvyttömiä keskustelemaan keskenään. Yhteisiä päätöksiä ei pystytä tekemään eikä ainakaan toimeenpanemaan. Käsitys yhtenäisestä kansakunnasta ja yhteisestä edusta murenee.

4. Kun käsitys yhtenäisestä kansakunnasta murenee, myös moraali murenee. Kansalaiset eivät tunne enää sosiaalista vastuuta. Yhteistä omaisuutta voidaan varastaa ja myydä, jos se on oman edun mukaista. Moraalin rappio alkaa aina johtajista, parhaiten ansaitsevista, jotka ryhtyvät siirtämään kansallista varallisuutta yksityisomistukseen.

5. Kun kansalaiset kyllästyvät virkamiesten mielivaltaan ja poliitikkojen ylimielisyyteen he lakkaavat noudattamasta lakeja. Lakeja, jotka yhä useammin ovat kansan kokeman todellisuuden kannalta vieraita. Syntyy itsenäisesti toimivia ryhmiä, jotka tekevät itselleen omat sääntönsä. Ryhmä pitää huolen jäsenistään, mutta jäsenet joutuvat sitoutumaan ryhmän sääntöihin.

6. Suomessa eikä missään muussakaan maassa riitä poliisivoimia valvomaan yhteisiä sääntöjä jos kansalaiset eivät pidä niiden noudattamista mielekkäänä. Konfliktit lisääntyvät ja kasvavat, yksinkertaisiakaan rikoksia ei ehditä selvittämään, korpilaki astuu voimaan, asiat selvitetään paikanpäällä eikä virkamiehiä kutsuta apuun, koska heidän apuunsa ei voi enää luottaa.

7. Kansalaisia yhtenäistävästä ja tasa-arvoisen kohtelun takaavasta yhteiskunnasta tulee taakka. Sääntöjä on pilvin pimein, mutta niiden noudattaminen ei ole enää mielekästä. Jokainen pärjätköön miten parhaaksi näkee. Palvotaan vahvoja johtajia, eikä heidän menetelmiään arvostella, henkilökohtaisen omaisuuden määrä nousee ihmisten arvoasteikolla tappiinsa.

8. Koulutus ja korkea kulttuuri menettävät merkityksensä, koska ihmisten energia keskittyy henkilökohtaisen omaisuuden hankkimiseen ja turvaamiseen. Kansallinen identiteetti romahtaa, kun ei enää edes tunneta oman kansakunnan historiaa. Osaamisen taso taantuu. Koneita ja laitteita ei osata enää korjata ja pitää kunnossa. Ei ole enää yhteisiä pelisääntöjä tuotteiden ja palveluiden myyntiin liittyen.

9. Yhteiskunnalliset rakennukset, tiet, vesi- ja viemäriverkot alkavat murentua fyysisesti. Ihmiset joiden pitäisi vastata niiden kunnossapidosta siirtävät kunnossapitovarat yksityisille yhtiöille. Yleinen välinpitämättömyys kasvaa, taudit lisääntyvät ja leviävät. Ruokaturvallisuus romahtaa. Tuotteiden tuoteselosteisiin ja hygienian tasoon ei voi enää luottaa. On viljeltävä itse jos haluaa tietää mitä syö. Suurperhemalli nousee esiin, koska yhteiskunta ei enää pysty hoitamaan sille annettuja tehväviä.

10. Yhteiskunnallisen kehityksen alasajo jatkuu niin kauan kun kansalaiset taas joskus laajasti haluavat noudattaa yhteisiä pelisääntöjä. Ryhtyvät keskustelmaan keinoista hoitaa yhteisiä asioista, ehkä joku löytää vanhan yhdistyslain ja perustaa vaikkapa palokunnan...

Siihen saakka mennään alaspäin. MOT.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän MikkelinMies kuva
Seppo Vartiainen

Moi Eero, ja kiitos ajatuksia herättävästä blogistasi. En allekirjoita kaikkia ajatuksia/kohtia joita esität, mutta keskustelulla ja mielipiteiden vaihdolla on tärkeä merkitys, kun pyrimme kohti parempaa huomista.

Oikeassa olemisen pakko on suurin ihmisen heikkouksista!

PS! Menestystä sinulle valistustyössä jolla teet kansakunnan viisammaksi :))

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Listalta unohtui yksi merkittävä seikka, joka on kaatanut useita entisaikain valtakulttuureja. Se on monikulttuurisuus tai vieraan kulttuurin vaikutus.

Roomalaiset haalivat kymmeniä-, ellei satojatuhansia orjia valloittamistaan maista. Orjat tuhosivat hetkessä roomalaisten työmoraalin ja aikaa alkoi kulua enemmän huvituksiin ja paheisiin. Moraaliltaan rappioitunut Rooma oli tämän jälkeen suupala Euroopan barbaareille.

Etelä- ja väli-Amerikan kukoistavat intiaanikulttuurit taas kaatuivat valkoisen miehen mukaan tuomiin pöpöihin. Cortezilla ei ollut paljoakaan valloitettavaa intiaanien kuollessa lähinnä heille uusiin ja outoihin tauteihin.

Eniten heikkoja kulttuureja on tuhonnut ehdottomasti valkoinen mies aseineen ja ahneuksineen. Pohjois-Amerikan intiaanit ja Australian aboriginaalit tuhottiin miltei sukupuuttoon. Sen sijaan väkirikkaat ja homogeeniset Japani ja Kiina eivät joutuneet valkoisen kulttuurin uhreiksi. Nekin ovat joutuneet kuitenkin omaksumaan osia valkoisen miehen kulttuurista omiin kulttuureihinsa.

Nyt liike käy Euroopan suuntaan. Elämme jännittäviä aikoja sen suhteen, miten valkoisen miehen käy kansojen vaelluksessa.

Eero Mattila

Valkoinen mies on siivittänyt kehitystä pohjoisella pallonpuoliskolla. Muissa maailmankolkissa valkoinen mies on saattanut olla lähinnä kansallisen kehityksen jarru. Siirtomaa-aikaan haettiin rikkauksia kehitysmaista, nyt Suomeenkin haetaan soijaa, palmuöljyä, selluloosaa. Onko kehitys kehittynyt?

Toimituksen poiminnat